Met de komst van de herfst verandert het bos in één groot kleurenpalet. Paddenstoelen schieten uit de grond, de paden zijn bedekt met bladeren in allerlei kleuren en er komen weer andere dieren tevoorschijn. Een prachtig seizoen dus om een mooie wandeling te maken met je trouwe viervoeter. Speciaal daarom hebben wij een aantal mooie wandelroutes voor je op een rij gezet in de omgeving Utrecht. Door op de titels te klikken vind je meer informatie over een specifieke wandelroute. 

Kaapse Bossen

In de Kaapse Bossen bij Doorn is een prachtige wandelroute van 5 km uitgezet door Natuurmonumenten. Onderweg kom je een uitkijktoren en klimbomen tegen, wat deze route extra leuk maakt voor kinderen. Een leuk tochtje dus om met het gezin en je hond te maken.

Ridderoordse bos

Bij het Ridderoordse bos in Bilthoven vind je twee gemarkeerde wandelroutes van 2 en 3,5 km. Dit is het perfecte bos om vliegenzwammen te spotten, oftewel rode paddenstoelen met witte stippen. Houd er wel rekening mee dat honden hier aangelijnd moeten zijn.

De Soester Duinen

De Soester Duinen is een prachtige zandvlakte omringd door bomen waar honden heerlijk los kunnen lopen en met elkaar kunnen spelen. Het is een groot gebied waar je lekker zelfstandig rond kunt dwalen en kunt genieten van de mooie omgeving.

De Laarsenberg

De Laarsenberg bij Rhenen is uitermate geschikt voor een prachtige herfstwandeling, én hier mogen honden grotendeels loslopen. Wel moet je van een kleine klim houden, maar een beetje uitdaging maakt deze route juist erg leuk. De wandelroute is 4,6 km.

Amerongse bos

Het hoogst gelegen bos van het Utrechts Landschap is te vinden op de top van de Amerongse Berg, op 69 meter hoogte. Er zijn twee wandelroutes aangegeven: van 6 km en van 3,4 km. Extra leuk is dat honden los mogen lopen in het westelijke deel. Dan kan jouw viervoeter even lekker zijn energie kwijt!

Bescherming van de natuur

Zo’n wandeling met je hond is natuurlijk ontzettend leuk, maar het moet wel verantwoord zijn. Je hond kan wilde dieren namelijk flink laten schrikken met zijn jachtinstinct. Blijf dus op de wandelpaden in het natuurgebied, die zijn namelijk zo aangelegd dat wilde dieren genoeg rustplekken overhouden. Laat je hond alleen loslopen in gebieden waar dit mag en doe dit alleen als je hond goed luistert. Zo bescherm je de natuur.