De herfst brengt ook koude en regenachtige dagen met zich mee, wat betekent dat katten die normaal graag buiten zijn nu toch liever een warm plekje opzoeken. Hoe zorg je ervoor dat je kat zich in huis comfortabel voelt? Waar kun je dan precies op letten?

  1. Katten vinden het leuk om uitgedaagd te worden, het zijn namelijk echte jagers. Hier kun je op inspelen door voor speeltjes in huis te zorgen en deze ook regelmatig af te wisselen, zodat je kat zich niet gaat vervelen. Een kartonnen doos of een propje papier kan je kat al heel veel plezier opleveren!
  2. Zorg voor schone drink- en voerbakken in huis en zet deze op een rustige plek neer. Zet voer liever niet in de buurt van de kattenbak, katten eten namelijk liever op een andere plek dan waar ze hun behoefte doen. Heb je meerdere katten? Dan is het verstandig om de drink- en voerbakken uit elkaar te zetten, zodat ze geen last hebben van elkaar tijdens het eten of drinken.
  3. Het beste is om twee kattenbakken in huis te hebben per kat. Schep dagelijks de ontlasting uit de bak en ververs regelmatig de korrels. Aan het gedrag van je kat op de kattenbak kun je goed merken of de kattenbak geschikt is voor jouw kat.
  4. Van nature vinden katten het fijn om te krabben, zo houden ze hun nagels namelijk goed scherp. In een katvriendelijk huis staat dus een krabpaal.

    Wist je dat sommige katten horizontale en andere katten verticale krabbers zijn? Neem dit mee bij het kopen van een krabpaal.

  5. Net als wij mensen hebben katten af en toe even rust nodig. Mensen of andere katten in huis zorgen soms voor veel drukte. Zorg er daarom voor dat katten een plekje hebben waar ze zich terug kunnen trekken en lekker kunnen slapen, zodat ze daarna weer helemaal zen zijn. Het liefst gaan katten op een verhoging liggen, ze voelen zich dan het veiligst.
  6. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om voldoende aandacht en liefde aan je kat te geven! Favoriete kriebelplekjes zijn voor de meeste katten onder de kin, achter de oren of rondom de snorharen.