In februari is het weer tijd voor de maand van het gebit! In deze maand zullen wij extra aandacht leggen op het gebit van onze huisdieren. En dat is nodig!

Wist je dat maar liefst 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten van drie jaar en ouder last hebben van hun gebit?

Deze kiespijn is erg vervelend voor je dier, maar kan ook nog ernstiger klachten geven. Zo kan een vies gebit leiden tot een infectie van andere organen, zoals het hart. Het is daarom belangrijk dat het gebit van jouw dier goed verzorgd wordt en problemen tijdig worden behandeld.

Je zou gebitsproblemen bij je dier kunnen herkennen aan een slechte adem, moeilijk eten van vooral droge brokken, een bruingele aanslag op de tanden of ontstoken tandvlees. Om deze problemen te voorkomen kun je dagelijks het gebit van jouw huisdier poetsen. Hier zijn speciale tandenborstels voor, maar ook met een gaasje om je vinger kun je al veel schoonmaken. Via deze link kun je handige poetsinstructies vinden! Ook kunnen de juiste voeding, anti-tandplak vloeistof door het drinkwater en speeltjes de gebitsverzorging vergemakkelijken.

Een gebitsbehandeling, wat houdt dat in?

Je bent in de maand van het gebit welkom voor een gratis controle van het gebit door één van onze assistentes. Mocht een gebitsbehandeling nodig zijn, dan kun je hiervoor een afspraak maken. Tijdens een gebitsbehandeling wordt het gebit van je dier onder narcose goed bekeken, gereinigd en gepolijst. In sommige gevallen is het ook verstandig om röntgenfoto’s van het gebit te maken. Zo kunnen de tanden en kiezen inclusief hun wortels in het geheel beoordeeld worden. Als het nodig is kunnen er ook tanden of kiezen worden getrokken. Tijdens de maand van het gebit krijg je 10% korting op gebitsbehandelingen en gebitsverzorgende producten.

Denk je dat jouw dier mogelijk een gebitsprobleem heeft? Kom dan deze maand langs bij ons op de kliniek voor een gratis controle van het gebit. In verband met de corona-maatregelen kun je hiervoor een afspraak maken via de site of via 030 635 23 16.