Vakantie, ziekte van Weil, fysiotherapie & uitbreiding kliniek

De zomer is in aantocht en daar hoort veel zon, warmte en waterplezier bij! In deze nieuwsbrief lees je meer over op vakantie gaan met je huisdier, hoe je je huisdier het beste tegen de warmte kunt beschermen, en de ziekte van Weil. Ook bieden we sinds kort fysiotherapie aan voor je huisdier. Tot slot hebben we speciaal nieuws: onze kliniek gaat uitbreiden! Lees dus vooral verder…

 

Gaat je huisdier mee op vakantie? Doe de vakantiecheck!

 

In dit artikel hebben we voor je op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee kunt houden als je je huisdier meeneemt op vakantie. Zo kun je zorgeloos genieten van een heerlijk tijdje weg!

Bescherm je huisdier tegen de warmte

 

Wij genieten vaak van de zomerse temperaturen, maar voor je huisdier is de warmte een stuk minder fijn. Als je huisdier het te warm krijgt, dan kan dit zelfs gevaarlijk zijn. Daarom geven wij advies over hoe je oververhitting bij je huisdier kunt voorkomen en wat je het beste kunt doen als je huisdier toch oververhit raakt.

 

Ziekte van Weil bij de hond

 

 

Op warme dagen gaan de meeste honden graag het water in. Dit is natuurlijk de ideale manier om lekker verkoeling te zoeken! Dit brengt wel het risico met zich mee dat je hond ziek wordt. Als je hond niet goed beschermd is, dan kan hij/zij de ziekte van Weil oplopen. Dit komt gelukkig nog steeds minder vaak voor, omdat de meeste honden gevaccineerd zijn. Toch zien wij in de kliniek jaarlijks een aantal honden met de ziekte. Hieronder hebben we daarom een aantal weetjes voor je op een rij gezet.

Fysiotherapie voor gezelschapsdieren

Wij zijn blij te kunnen melden dat het mogelijk is om voor fysiotherapie voor jouw huisdier naar onze kliniek te komen. Deze behandelingen worden gedaan door Marlies Borg. Marlies werkt al jaren als humaan fysiotherapeut en heeft in 2021 de opleiding Dierfysiotherapie afgerond. Zij combineert haar werkzaamheden elders met enkele dagdelen per week in onze kliniek.

 

Dierenkliniek Nieuw Houten breidt uit!

Spannend nieuws… Vijf jaar geleden hebben wij de stap gemaakt om te verhuizen van de Cascademuur naar de Lange Schaft in Houten en onder de naam ‘Dierenkliniek Nieuw Houten’ verder te gaan. Inmiddels hebben we veel nieuwe dieren en baasjes mogen verwelkomen en is ons team flink uitgebreid.

Toen we de mogelijkheid kregen om uit te breiden in het pand naast ons (voormalige Hi Gain pand) grepen wij deze kans natuurlijk met beide handen aan! Door uitbreiding van onze kliniek zullen wij een groter scala aan diergeneeskundige zorg kunnen aanbieden aan onze patiëntjes.

 

Over een aantal maanden zullen de deuren van onze vernieuwde grote kliniek geopend zijn… Volg onze socials voor meer info!

 

Namens ons team een hele fijne zomer gewenst voor jou en je huisdier!