De meeste honden kunnen gelukkig erg goed tegen de winterkou, ze hebben namelijk een lekkere vacht om zichzelf te beschermen. Toch kunnen ze soms wat extra bescherming gebruiken. Vooral de pootjes van je hond zijn gevoelig voor ijs, kou en strooizout. Dit kan de voetzooltjes en de pootjes zelf beschadigen. 

Droog de pootjes van je hond goed af

Na een wandeling door de sneeuw met je hond, is het belangrijk om de poten goed af te drogen. Vergeet niet om ook de huid tussen de tenen goed droog te maken, hier kunnen namelijk snel wondjes of geïrriteerde plekjes ontstaan. 

Gebruik ‘paw wax’ of vaseline

Heeft jouw hond last van gebarsten voetzooltjes door de kou? Een makkelijke en goedkope oplossing is om de zooltjes in te smeren met een dun laagje paw wax! Dit is een zalf op basis van honing en werkt dus niet alleen beschermend, maar ook verzorgend. Deze zalf is bij onze kliniek verkrijgbaar. Smeer ook wat paw wax tussen de teentjes om deze te beschermen. Doe dit voor een wandeling en spoel daarna de poten van je hand af met lauwwarm water. Droog de poten ook weer goed af. Een alternatief voor paw wax is vaseline. 

Lange haren

Als je hond veel lange haren tussen de tenen heeft, knip deze dan eventueel voorzichtig wat korter om te voorkomen dat er ijsklontjes ontstaan tijdens een wandeling. 

Hondenschoentjes

Kom je veel met je hond buiten in de sneeuw of heeft jouw hond gevoelige voetzooltjes en daardoor net wat extra bescherming nodig? Dan zijn speciale hondenschoentjes misschien een goede oplossing! Deze zijn verkrijgbaar bij onze kliniek. Zorg ervoor dat de schoentjes goed passen. Het kan zijn dat je hond hier even aan moet wennen en deze schoentjes zijn ook niet voor iedere hond de ideale oplossing, maar het is zeker de moeite waard om te proberen.