Over vuurwerkangst, je hamster in winterslaap en meer…

De winter is weer in aantocht en dat gaat gepaard met veel sneeuw- en ijspret! Ook voor je huisdier is er veel te beleven buiten. De lage temperaturen betekenen wel dat er een paar dingen zijn waar je extra rekening mee moet houden. In deze nieuwsbrief geven wij jullie ook nog tips over onder andere het herkennen van je hamster in winterslaap en vuurwerkangst.

Lees dus snel verder!

Winterpret met je hond: waar moet je op letten?

 

De meeste honden vinden het heerlijk om buiten te spelen in de sneeuw. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Lees verder om meer te weten te komen over sneeuwballen, strooizout, antivries en waar je dan het beste op kunt letten.

Je konijn mag buiten blijven, zorg voor beschutting

 

Konijnen hebben een dikke wintervacht die ze goede bescherming biedt tegen de kou. Ook in de winter kunnen ze dus prima buiten worden gehouden. Toch zijn er een aantal dingen belangrijk zijn om op te letten…

 

 

Geef katten warme en schone plekjes

Een binnenkat heeft vanzelfsprekend weinig last van het winterweer, maar ook buitenkatten kunnen zich prima redden deze winter. Toch hebben wij een paar adviezen voor hoe je je kat zo goed mogelijk de winter door helpt! Wil je meer weten? Lees dan verder…

 

Gun je hamster een heerlijke winterslaap

Heb jij je hamsterkooi in de schuur of bijkeuken staan? Hou er dan rekening mee dat het op deze plekken een stuk kouder kan zijn in de winter. Bij een daling van de temperatuur tot onder 15 graden Celsius kunnen goudhamsters in winterslaap gaan. Veel eigenaren weten dit niet en denken dat hun hamster is doodgegaan!

Wil je weten hoe je een hamster in winterslaap kunt herkennen én hoe je je hamster rustig kunt wekken uit zijn winterslaap? Lees dan verder!

Vuurwerkangst: wat kun je doen?

 

Oud en nieuw komt weer steeds dichterbij. Ook dit jaar is het afsteken van vuurwerk verboden, maar er zullen ongetwijfeld nog wat knallen te horen zijn. De meeste huisdieren raken hier erg angstig van. Er zijn verschillende dingen die je als eigenaar kunt doen om de jaarwisseling zo prettig mogelijk te laten verlopen voor je huisdier.

 

 

 

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en veel winterplezier met je huisdier!