Lees meer over o.a. de lichtjeswandeling, een katvriendelijk huis & herfstmijt bij de hond

Het is weer herfst, dus tijd voor wat herfstnieuwtjes! In deze nieuwsbrief kun je lezen over herfstmijt bij de hond, oorproblemen bij je huisdier en de lichtjeswandeling op 15 november. Ook leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je huis katvriendelijk is en blikken we terug op de opening van de nieuwe kliniek. Veel leesplezier!

Succesvolle feestelijke opening van de nieuwe kliniek!

Op zaterdag 14 oktober vierden wij de opening van de nieuwe kliniek. Dit was een groot succes! Om 14.00u werd de kliniek officieel geopend door wethouder
Ria Frowijn, waarna iedereen de kans kreeg om een kijkje te nemen in alle ruimtes en vragen te stellen.

Ook waren er workshops over o.a. tandenpoetsen bij je hond en leren hechten. Daarnaast was dierenfysiotherapeut Marlies Borg aanwezig om een gratis fysiotherapie check te doen bij je huisdier. Wij vonden het ontzettend leuk om zoveel baasjes met hun dieren, vrienden, kennissen en familieleden een kijkje te mogen laten nemen in waar we de afgelopen maanden zo druk mee zijn geweest. Op naar een mooie toekomst!

Lichtjeswandeling met je hond! Ben jij erbij 15 november?

Zin om er lekker op uit te gaan met je hond? Op woensdagavond 15 november organiseren wij een gezellige wandeling. Iedereen is welkom! Het wordt weer vroeg donker, dus neem vooral je mooiste verlichting mee. Wij zullen ervoor zorgen dat je hond ook een mooi lampje krijgt. Wil je meer weten? Klik dan op ‘lees verder’!

Een katvriendelijk huis

De herfst brengt ook koude en regenachtige dagen met zich mee, wat betekent dat katten die normaal graag buiten zijn nu toch liever een warm plekje opzoeken. Hoe zorg je ervoor dat je kat zich in huis comfortabel voelt? Waar kun je dan precies op letten?

Let op: eikels zijn giftig voor honden

Tijdens de herfst zijn er niet alleen bladeren, maar ook verschillende soorten noten zoals kastanjes en eikels op de grond te vinden. Dit lijkt heel onschuldig, maar eikels kunnen giftig zijn voor je hond. Ze bevatten namelijk looizuur, een stof die schadelijk is voor de darmen, bloedvaten en nieren van je hond. Daarnaast kunnen opgegeten eikels vastlopen in de darmen wat tot verstopping en soms verwondingen in maag en darmen leidt.

Oorproblemen bij je hond of kat

Oorproblemen komen veel voor bij honden en geven vervelende klachten, met name jeuk en pijn aan het oor. Sommige honden zijn erg gevoelig voor
oorontsteking. Bij katten zien we vaak een ander soort oorprobleem dan bij honden. Het is belangrijk om te weten hoe je een oorontsteking kunt herkennen, wat de mogelijke oorzaken zijn en wat we eraan kunnen doen.

Herfstmijt bij de hond

Een herfstmijt, officieel Neotrombicula autumnalis genoemd, is een klein (soms feloranje) kriebelbeestje dat op de grond leeft van planten. Uit de eitjes van deze mijt komen larven die op grassprieten of bladeren en takken van lage struiken gaan zitten. Tijdens het uitlaten van je hond kan er een mijt op je hond springen en zich vastbijten in de huid, wat voor veel jeuk zorgt.

 

Heel veel herfstplezier toegewenst namens onze kliniek!