Over het knuffeldierenspreekuur, de lichtjeswandeling, de ruiperiode en meer…

De temperatuur begint te dalen, de dagen worden steeds korter en de bladeren beginnen van de bomen te vallen. Dit betekent maar één ding: de herfst is weer begonnen! Niet getreurd, want er staan weer veel leuke activiteiten op de planning, waaronder het knuffeldierenspreekuur op dierendag en de lichtjeswandeling in november. Zet deze activiteiten dus vast in de agenda! Verder stellen wij in deze nieuwsbrief onze nieuwe collega aan jullie voor. Ook geven we tips over de rui van je huisdier en de risico’s van eikels eten voor de hond.

Veel leesplezier!

Knuffeldierenspreekuur 4 oktober (Dierendag)

Op maandag 4 oktober is het weer dierendag! Als dierenkliniek kunnen wij deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. ’s Middags zijn kinderen daarom welkom om tijdens ons knuffeldierenspreekuur tussen 14.00 en 16.00 uur hun knuffeldier beter te komen laten maken bij onze kliniek.Onze dierenartsen en assistentes zullen hun uiterste best doen om al jullie knuffeldieren er weer bovenop te helpen met het nodige verband en pleisters…

 

Lichtjeswandeling 17 november: Groepswandeling met de honden

Over een tijdje is het weer zover, dan organiseren wij weer een lichtjeswandeling door Houten!

Klik op “lees verder” voor meer informatie over het tijdstip en hoe je je in kunt schrijven.

Ontmoet onze nieuwe dierenarts Kim de Rooij

Van jongs af aan koesterde ik de wens dierenarts te worden. Na zes leerzame jaren aan de Universiteit Utrecht ben ik afgestudeerd als dierenarts en heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken. De veelzijdigheid en de contacten met mens en dier maakt het een interessant, afwisselend en fantastisch beroep! Elk dier is uniek en de uitdaging is dan ook om voor elk individueel dier een behandelplan op maat samen te stellen.

Vanaf oktober 2021 ben ik werkzaam als dierenarts bij Dierenkliniek Nieuw Houten. Ik heb er heel veel zin in om het enthousiaste team te komen versterken. Hiervoor heb ik met veel plezier bij een andere dierenkliniek gewerkt. In de toekomst wil ik mij verder gaan bekwamen in interne geneeskunde en diagnostische beeldvorming (röntgendiagnostiek en echografie).

In mijn vrije tijd ben ik vaak sportief bezig en breng ik graag tijd door met familie en vrienden.

Ik kijk er naar uit om kennis te maken met u en uw huisdier(en) in de praktijk!

 

Let op: Eikels zijn giftig voor honden

Tijdens de herfst zijn er niet alleen bladeren, maar ook verschillende soorten noten zoals kastanjes en eikels op de grond te vinden. Dit lijkt heel onschuldig, maar eikels kunnen giftig zijn voor je hond. Ze bevatten namelijk looizuur, een stof die schadelijk is voor de darmen, bloedvaten en nieren van je hond. Daarnaast kunnen opgegeten eikels vastlopen in de darmen wat tot verstopping en soms verwondingen in maag en darmen leidt.

Meer weten over de symptomen en wat te doen als je hond toch eikels heeft gegeten? Lees dan verder!

 

 

Wintervacht? Tips voor de ruiperiode

In dezelfde periode waarin de bomen hun bladeren laten vallen, laat je huisdier zijn haren los. De zogenaamde “herfstrui” begint weer, het verlies van de zomervacht. Deze periode duurt 3 tot 4 weken en wordt in gang gezet door de temperatuursverandering buiten.

Veel huisdieren verharen het hele jaar door, omdat ze veel binnen zijn waar de temperatuur veel gelijkmatiger is dan buiten. Meestal zien we nog wel dat het verharen in het voorjaar en het najaar wat erger is dan tijdens de rest van het jaar.

Lees verder voor tips om je hond of kat de rui door te helpen!