Over de kerstboom, hoe je je huisdier veilig mee kunt laten genieten van de feestdagen en wat te doen tegen vuurwerkangst

De feestdagen komen er weer aan! Kerst en oud & nieuw zijn misschien wel de gezelligste dagen van het jaar. Om ervoor te zorgen dat je huisdier ook van deze dagen kan genieten, hebben we in deze speciale nieuwsbrief een paar dingen op een rij gezet waar je extra rekening mee kunt houden. Lees snel verder voor meer informatie over het dilemma rondom de kerstboom, lekkernijen die je beter niet aan je huisdier kunt geven en angst voor vuurwerk.  

 

Je hond, kat & de kerstboom

Bij kerst hoort een versierd huis en de kerstboom kan dan natuurlijk niet ontbreken. Toch brengt een kerstboom stiekem wel wat risico’s mee voor je huisdier. De naalden die van de boom vallen zijn namelijk niet zo onschuldig als ze lijken. In dit artikel lees je er meer over.

Je huisdier ook aan het kerstdiner?

Pepernoten, kerstkransjes, oliebollen… Deze en heel veel andere lekkernijen zijn niet weg te denken tijdens de feestdagen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze huisdieren is al dat snoepgoed erg verleidelijk. Laat je huisdier echter niet zomaar meegenieten, want al dat lekkers is niet gezond en soms zelfs giftig.  In dit artikel vind je een overzicht van etenswaren die je het beste ver uit de buurt van je hond of kat kunt houden én een paar ideeën voor lekkernijen waar je je huisdier wel veilig blij mee kunt maken. 

Vuurwerkangst: wat kun je doen?

Naast oliebollen en champagne is vuurwerk niet weg te denken tijdens oudejaarsavond. Voor de meeste mensen hoort het er echt bij, maar veel huisdieren zijn angstig voor de harde knallen. Heeft jouw huisdier ook veel last van stress tijdens oud & nieuw en wil je weten wat je daartegen kunt doen? Lees dan verder!

 

Namens ons team: hele fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling gewenst!