Het is weer juni en de vakantieperiode breekt aan! In deze periode worden de meeste huisdieren als vermist opgegeven. De maand juni staat bij ons in het teken van het chippen en registeren van jouw huisdier. In deze maand kan je al voor 25 euro jouw huisdier laten chippen!

Bij honden is chippen voor de leeftijd van 8 weken sinds 2013 verplicht. Als een hond wordt gevonden kan hij daarom vaak snel met de eigenaar worden herenigd.

Helaas raken er elk jaar ook meer dan 100 000 katten vermist. Gevonden katten zonder chip komen vaak in het asiel terecht. Helaas wordt maar 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd, dit komt grotendeels omdat veel katten niet gechipt of goed geregistreerd zijn.

Wij adviseren om voor de zomervakantie jouw huisdier te laten chippen en registreren. Is jouw dier al gechipt? Controleer dan of jouw telefoonnummer en adres goed geregistreerd zijn. Op de website van de databank waarbij jouw dier is geregistreerd of op de zoekmachine van www.chipnummer.nl kun jij controleren of jouw dier goed geregistreerd is!

Heb jij vragen over het chippen van jouw huisdier of over de registratie, neem dan contact op met onze kliniek!