Het is weer volop genieten van het voorjaar! Dit keer staat de nieuwsbrief in het teken van de vijf zintuigen: zien, horen, proeven, voelen en ruiken. Leer meer over hoe goed de ogen van jouw huisdier zijn, waarom vegetarisch voeren meestal geen goed idee is, hoe je huisdier het liefste geknuffeld wordt, waarom honden zo goed kunnen ruiken en weetjes over konijnenoren.

De wereld door de ogen van je huisdier

Om je huisdier tegen de gure wind en kou te beschermen, krijgen de meeste dieren een wintervacht. Zodra de temperatuur buiten begint te dalen, past je huisdier zich hierop aan. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je kunt doen om hier rekening mee te houden, lees je in dit artikel.

Zo wordt jouw huisdier het liefste geaaid

Knuffelen met je huisdier geeft je een blij gevoel. Dit komt door het stofje oxytocine, het ‘knuffelhormoon’ dat vrijkomt tijdens het aaien van je dier. Het zorgt ervoor dat je een band voelt tussen jou en je huisdier. We knuffelen onze huisdieren dan ook maar al te graag, maar worden zij eigenlijk net zo blij van een aai als hun eigenaren? 

Vegetarisch voeren: wel of niet doen?

Steeds meer huisdiereigenaren zeggen om verschillende redenen ‘nee’ tegen een stukje vlees op hun bord en kiezen ervoor om vegetarisch te eten. Is het echter wel veilig om je hond of kat ook geen vlees meer te geven? Honden en katten staan ten slotte bekend als vleeseters, toch? Om hier antwoord op te kunnen geven, is het belangrijk om te weten welke voedingsstoffen honden en katten nodig hebben. 

 

Weetjes over konijnenoren

Konijnen zijn ontzettend schattig met hun vaak lange, zachte oren. Ze hebben oren nodig om geluiden mee op te vangen uit de omgeving. Het zijn namelijk prooidieren, dus ze moeten goed kunnen horen of er geen roofdier in de buurt is. Naast dit zijn nog veel meer interessante feitjes te vertellen over konijnenoren!

Hoe kan een hond zo goed ruiken?

Als honden geaaid willen worden, duwen ze maar al te graag hun natte neus tegen je aan. Met die neus kunnen ze heel goed ruiken, wel honderd keer beter dan wij! Waarom is dat eigenlijk zo? We leggen het je uit.

 

Veel lenteplezier met je dier gewenst namens het team van Dierenkliniek Houten!