euthanasie

Wanneer uw huisdier overlijdt, verliest u vaak een dierbaar gezinslid.

U deelde samen lief en leed en maakte van alles met elkaar mee.

Het overlijden van uw huisdier is dan ook vaak een ingrijpende en emotionele gebeurtenis.

Thuis euthanasie of euthanasie op de praktijk?

U kunt ervoor kiezen om met uw dier naar de praktijk te komen, maar wij kunnen ook bij u thuis komen.
Veel mensen kiezen voor thuiseuthanasie. Bij thuiseuthanasie kan uw huisdier rustig in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven.
Wij maken altijd een afspraak voor euthanasie, zodat u voldoende tijd heeft om in alle rust afscheid te nemen.

Na het overlijden van uw huisdier

Wij willen u graag begeleiden bij het maken van een goede keuze na het overlijden van uw huisdier.
Hieronder kunt u vinden wat de mogelijkheden zijn na het overlijden van uw huisdier:

  • Cremeren: Dierenuitvaartcentrum IJsselstein:
    Wij werken samen met dierenuitvaartcentrum IJsselstein, wanneer het gaat om een passend afscheid van uw overleden huisdier. Dierenuitvaartcentrum IJsselstein is een uitvaartcentrum waar u en uw huisdier centraal staan. Er is alle ruimte en tijd om het afscheid vorm te geven zoals u dat zelf wilt.
  • Vervoer: Het dierenuitvaartcentrum kan uw huisdier zowel bij u thuis als op onze kliniek op komen halen. Ook kunt u uw huisdier zelf naar het uitvaartcentrum brengen
  • Begraven: Begraven is ook een mogelijkheid, dit kan zowel in eigen tuin als op een dierenbegraafplaats. Als u uw huisdier wilt begraven in eigen tuin gelden er wel bepaalde regels, wij kunnen u daar op de praktijk alle informatie over geven.
  • Destructie: Bij destructie kiest u ervoor om uw dier te laten verwerken door een destructor. Dit klinkt mogelijk heel naar, maar destructie betekent niet meer dan vernietiging. Uw huisdier gaat dan met allerlei andere dieren mee en wordt verbrand. De stoffen die vrijkomen bij deze verbranding worden onder andere gebruikt als brandstof voor het opwekken van energie.
  • Wetenschap: U kunt uw dier tegenwoordig ook ter beschikking stellen aan de wetenschap.
    Hierbij wordt uw dier na zijn/haar overlijden gebruikt als studiemateriaal voor studenten diergeneeskunde aan de universiteit Utrecht. Er zijn wel wat regels aan het ter beschikking stellen, wij kunnen u daar op de praktijk alle informatie over geven.

Welke keuze u ook maakt, het is een persoonlijke keuze. Als u niet direct weet wat u zou willen voor uw huisdier, kunt u ook een dag later contact met ons opnemen, zodat u er nog even rustig over na kunt denken.