euthanasie

Wanneer je huisdier overlijdt, verlies je vaak een dierbaar gezinslid.

Je deelde samen lief en leed en maakte van alles met elkaar mee.

Het overlijden van je huisdier is dan ook vaak een ingrijpende en emotionele gebeurtenis.

Thuis euthanasie of euthanasie op de praktijk?

Je kunt ervoor kiezen om met je dier naar de praktijk te komen, maar wij bieden ook de mogelijkheid om bij jouw thuis te komen.
Bij thuiseuthanasie kan je huisdier rustig in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven.
Wij maken altijd een afspraak voor euthanasie, zodat je voldoende tijd hebt om in alle rust afscheid te nemen.

Na het overlijden van je huisdier

Wij willen je graag begeleiden bij het maken van een goede keuze na het overlijden van je huisdier.
Hieronder kun je vinden wat de mogelijkheden zijn na het overlijden van je huisdier:

  • Cremeren bij Dierencrematorium & Dierenbegraafplaats De Grebbehof te Rhenen:
    Wij werken samen met Dierencrematorium en Dierenbegraafplaats De Grebbehof, wanneer het gaat om een passend afscheid van je overleden huisdier. De Grebbehof is een uitvaartcentrum in Rhenen waar jij en je huisdier centraal staan. Er is alle ruimte en tijd om het afscheid vorm te geven zoals je dat zelf wilt.
  • Vervoer: het dierenuitvaartcentrum kan je huisdier zowel bij jou thuis als op onze kliniek op komen halen. Ook kunt je ervoor kiezen om je huisdier zelf naar het uitvaartcentrum brengen.
  • Begraven: je kunt je huisdier ook laten begraven. Dit kan zowel in eigen tuin als op een dierenbegraafplaats. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde regels gelden bij begraven van je huisdier in je eigen tuin. Wij kunnen je daar op de praktijk alle informatie over geven.
  • Destructie: bij destructie kies je ervoor om je dier te laten verwerken door een destructor. Dit klinkt mogelijk heel naar, maar destructie betekent niet meer dan vernietiging. Je huisdier gaat dan met allerlei andere dieren mee en wordt verbrand. De stoffen die vrijkomen bij deze verbranding worden onder andere gebruikt als brandstof voor het opwekken van energie.
  • Wetenschap: je kunt je dier tegenwoordig ook ter beschikking stellen aan de wetenschap. Hierbij wordt je dier na zijn/haar overlijden gebruikt als studiemateriaal voor studenten diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Er zijn wel wat regels aan het ter beschikking stellen, wij kunnen je daar op de praktijk alle informatie over geven.

Welke keuze je ook maakt, het is een persoonlijke keuze. Als je niet direct weet wat je zou willen voor je huisdier, kun je ook een dag later contact met ons opnemen. Wij bieden je de ruimte om er rustig over na te denken.