Het gebit: het kan altijd een tandje beter!

Kiespijn? Maar liefst 8 van de 10 honden én 2 van de 3 katten van drie jaar en ouder hebben last van hun gebit. Kiespijn is erg vervelend voor uw dier. Het niet tijdig behandelen van gebitsproblemen kan op lange termijn veel ernstige klachten geven. Deze klachten kunnen variëren van het verlies van tanden en/of kiezen tot een infectie van andere organen. Het is daarom belangrijk dat gebitsproblemen bij uw huisdier goed worden behandeld.

Heeft uw huisdier last van gebitsproblemen?

Indien u één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoordt, zou het kunnen dat uw dier last heeft van een gebitsprobleem.
1. Heeft uw hond of kat last van een slechte adem?
2. Eet uw hond of kat de laatste tijd weinig of geen droge brokken meer?
3. Is er bruingele aanslag op de tanden of kiezen te zien?
4. Kunt u zien dat er ontstoken tandvlees aanwezig is?

Om gebitsproblemen te voorkomen is het erg belangrijk om het gebit van uw huisdier goed te verzorgen. Zo kunt u dagelijks het gebit van uw huisdier poetsen. Ook kan de juiste voeding de gebitsverzorging vergemakkelijken.

Februari: gratis gebitscontrole

In de maand februari hebben wij extra aandacht voor het gebit van uw huisdier. U bent dan welkom voor een gratis gebitscontrole bij de assistente. Is het noodzakelijk om een gebitsreiniging uit te laten voeren, dan kunt u daarvoor een afspraak maken. Tijdens een gebitsbehandeling zal het gebit goed gereinigd en geïnspecteerd worden. Indien nodig worden er kiezen getrokken. In februari ontvangt u 10% korting op deze gebitsbehandeling en ook op gebitsverzorgende producten.

Wist u dat het in veel gevallen verstandig is om röntgenfoto’s te maken van het gebit?

Zo kunnen de tanden en kiezen inclusief hun wortels in het geheel beoordeeld worden. In onze kliniek is het daarom mogelijk om digitale röntgenfoto’s van het gebit te laten maken.

    Velden met een * zijn verplicht