Najaar – goed om te weten!

Temperaturen die dalen, donkere avonden en overal bladeren…Het is herfst! Een tijd om meer naar binnen te gaan, maar zeker ook een tijd om te genieten van al het moois buiten. Om het najaar zowel voor u als uw huisdier zo fijn mogelijk te maken, heeft Dierenkliniek Nieuw Houten enkele tips voor u. En, om de donkere ochtenden en avonden iets op te vrolijken, hebben we een leuke najaarsactie met een kleinigheidje voor u! Onderaan kunt u lezen wat u hiervoor moet doen.

Eikels

Nu de tijd van vallende bladeren is aangebroken, zijn er op straat en in het bos ook veel eikels, kastanjes en dennenappels te vinden. Dit lijkt voor uw hond of kat leuk om mee te spelen, maar helemaal zonder gevaren is dit niet. Wanneer deze in het geheel worden doorgeslikt, kunnen ze namelijk vastlopen in het maagdarmstelsel en zo tot verstopping leiden. Een operatie is dan soms de enige oplossing!
Daarnaast bevatten eikels ook een giftige stof, tannine (looizuur) genaamd. Het veroorzaakt buikpijn, diarree en braken bij uw hond. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot nierfalen, met de dood tot gevolg! Let dus goed op tijdens het wandelen en in de tuin en voorkom dat uw hond eikels opeet.

Paddenstoelen

Groot, klein, wit, bruin, rood met witte stippen; paddenstoelen bestaan er in alle kleuren en maten. De meeste dieren weten dat ze er vanaf moeten blijven, maar soms vinden honden ze wel erg interessant. Doordat er zo veel soorten zijn, zowel giftig als niet giftig, raden wij u aan uw hond altijd bij paddenstoelen weg te houden. Zo voorkomt u dat uw hond per ongeluk net wel die ene giftige opeet. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, neem dan zo spoedig contact met ons op voor advies. En maak als het lukt een foto van de overgebleven paddenstoelen zodat we kunnen proberen te achterhalen om welke soort het ging.

Vlooien

Nu het buiten kouder wordt, komen ook de vlooien binnenhuis om te gaan overwinteren. Daarom is het extra belangrijk dat u dit jaargetijde maatregelen neemt tegen vlooien, om zo een uitbraak te voorkomen in huis. Behandel uw dier daarom preventief met een anti-vlooienmiddel en behandel, indien nodig, ook uw huis met een geschikte spray. In onze kliniek kunnen we u advies op maat geven, ook hebben we diverse middelen ‘in huis’.

Ratten en muizen

Het zijn niet de ratten en muizen die een potentieel gevaar kunnen zijn voor uw huisdier, maar wel de bestrijdingsmiddelen om van de ongewenste knaagdieren af te komen. De korrels die bijvoorbeeld in tuinhuisjes gestrooid worden, zijn namelijk ook giftig voor uw hond of kat! Mocht u deze korrels wel willen gebruiken, zorg dan dat uw huisdier er absoluut niet bij kan (ook niet bij de voorraad). Wanneer u het vermoeden heeft dat uw huisdier ongewenst toch ratten- of muizenkorrels binnen heeft gekregen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Feestdagen – Chocola

Met de feestdagen die dichterbij komen, komt er ook meer chocola in huis en op tafels te staan. Let goed op en voorkom dat uw hond of kat chocola te pakken kan krijgen, het is namelijk giftig voor ze. Berg chocoladeletters en straks ook de kerstkransjes dus goed op als u niet in de buurt bent. Ook hier geldt, heeft u het vermoeden dat uw huisdier chocola heeft gegeten, neem dan snel contact met ons op!

Wandelen in het donker – Najaarsactie!

Bij Dierenkliniek Nieuw Houten hebben we een leuke najaarsactie voor u bedacht! Nu de dagen steeds korter worden, zal uw ochtend- en avondwandeling mogelijk regelmatig in het donker plaatsvinden. Om uw hond en uzelf dan beter zichtbaar te maken in het verkeer, raden wij u aan om uw hond te voorzien van een lampje. Hier hebben we wat leuks voor!

Onze actie is als volgt:
U krijgt een handig lampje cadeau voor uw hond of kat, wanneer u een jaarverpakking ontwormingsmiddel (Milpro) en ontvlooiingsmiddel voor 3 maanden aanschaft.

U bent van harte bij welkom in onze kliniek voor deze leuke najaarsactie en natuurlijk voor advies op maat!