De temperatuur begint te dalen, de avonden worden donkerder en de bladeren beginnen van de bomen te vallen… Het wordt najaar! Om het najaar zowel voor u als uw huisdier zo fijn mogelijk te maken, heeft Dierenkliniek Nieuw Houten enkele tips voor u. Zo weet u waar u dit najaar op moet letten.

Eikels

In het najaar vallen ook de eikels van de bomen op de grond. Dit lijkt voor uw hond of kat leuk om mee te spelen, maar dit brengt een paar gevaren met zich mee. Wanneer de eikels in het geheel worden doorgeslikt, kunnen ze tot verstoppingen in het maagdarm kanaal leiden. Eikels bevatten ook een giftige stof die buikpijn, diarree en braken bij uw hond kan veroorzaken. In enkele gevallen kan dit zelfs tot de dood leiden! Let dus goed op tijdens het wandelen en in de tuin en voorkom dat uw hond eikels opeet.

Paddenstoelen

Meestal weten dieren dat ze van paddenstoelen af moeten blijven, maar soms vinden honden ze  toch wel erg interessant. Omdat er zowel giftige als niet giftige paddenstoelen zijn, raden wij u aan uw hond altijd bij paddenstoelen weg te houden. Mocht uw hond onverhoopt toch een paddenstoel op eten, neem dan zo spoedig  mogelijk contact met ons op voor advies. Neem dan, zo mogelijk, een foto mee van de overgebleven paddenstoel zodat we kunnen achterhalen om welke soort het ging.

Vlooien

Nu het buiten kouder wordt, komen de vlooien binnenhuis om te gaan overwinteren. Daarom is het extra belangrijk dat u in het najaar uw dieren  preventief met een anti-vlooienmiddel behandelt. Behandel, indien nodig, ook uw huis met een geschikte spray. In onze kliniek kunnen we u advies op maat geven, ook hebben we diverse middelen ‘in huis’.

Ongediertebestrijding

Ratten en muizen zijn vaak ongewenste bezoekers in en rond het huis. Maar de bestrijdingsmiddelen die mensen voor deze dieren gebruiken kunnen erg giftig zijn voor uw hond of kat! Mocht u deze korrels wel willen gebruiken, zorg dan dat uw huisdier er absoluut niet bij kan (ook niet bij de voorraad). Wanneer u het vermoeden heeft dat uw huisdier ongewenst toch ratten- of muizenkorrels binnen heeft gekregen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Feestdagen – Chocola

Nu de feestdagen dichterbij komen, komt er ook meer chocola in huis en op de tafels te staan. Let goed op en voorkom dat uw hond of kat chocola te pakken kan krijgen, het is namelijk giftig voor ze. Ook hier geldt, heeft u het vermoeden dat uw huisdier chocola heeft gegeten, neem dan snel contact met ons op!