Dierenkliniek Nieuw Houten is een voortzetting van Dierenartsenpraktijk Schonauwen en verplaatste 6 jaar later één deur verder.

  • December 2006: start van Dierenartsenpraktijk Schonauwen onder leiding van dierenarts Ronald CorbeeRonald wordt in 2008 tevens werkzaam aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren en wordt op 13 september 2011 specialist Klinische Voeding van Gezelschapsdieren.
  • In 2009 werd de praktijk versterkt met een assistenteSharon Gonggrijp. Daarnaast zijn er verschillende collega dierenartsen onder leiding van Ronald werkzaam bij de praktijk
  • Februari 2016: dierenarts Mirthe Roerdink neemt met haar man Harm Govaert de kliniek over.  Ondertussen wordt gezocht naar een nieuwe locatie om de kliniek te kunnen voortzetten op een ruimere, modernere plek met goede parkeergelegenheid.
  • Maart 2017: Dierenartsenpraktijk Schonauwen wordt omgedoopt tot ‘Dierenkliniek Nieuw Houten’. Op slechts 500 meter afstand van de oude locatie wordt op Lange Schaft 11 de kliniek feestelijk geopend door wethouder Jocko Rensen. 
  • 2017/2018: er wordt geïnvesteerd in digitalisering van de röntgenapparatuur. Daarnaast komt er nieuwe gebitsbehandeling apparatuur (inclusief dentale röntgenapparatuur). Dit zorgt voor een professionalisering op het gebied van gebitszorg. Ook bloeddruk- en oogdrukmetingen kunnen dan worden uitgevoerd. 
  • De kliniek groeit door en ook het team breidt flink uit, zowel met dierenartsen en paraveterinairen. De kliniek biedt daarnaast stageplaatsen
  • November 2020: er wordt een samenwerking aangegaan met dierenarts-echografen Lennart v.d. Jagt en Celine Baaren. Nu is het mogelijk om naast onze beeldvorming met röntgenfoto’s ook echo’s van borst- en buikholte in onze eigen kliniek te kunnen uitvoeren. 
  • April 2022: dierenfysiotherapeut Marlies Borg doet haar intrede. De samenwerking blijkt heel waardevol. Marlies biedt ondersteuning aan dieren met klachten van het bewegingsapparaat. 
  • De kliniek wordt te klein en het naastgelegen pand komt vrij; we besluiten als team om ervoor te gaan! Op Lange Schaft 9 wordt ruim een half jaar gebouwd aan een twee keer zo grote kliniek, waar meer rust en ruimte kan worden geboden aan de dieren en baasjes die de kliniek bezoeken. Er is een apart gedeelte van de kliniek voor katten en een apart deel voor honden/knagers, waardoor ze van elkaar minder stress ervaren. 
  • Op 14 Oktober 2023 vindt de feestelijke opening van het vernieuwde ‘Dierenkliniek Nieuw Houten’ plaats door wethouder Frowijn, op Lange Schaft 9.