Onder andere over mooie wandelroutes, een katvriendelijk huis & dierendag

De zomerse warmte van de afgelopen maanden wordt langzaam verruild voor wat koelere temperaturen en af en toe een regenbui. Dat betekent dat de herfst aanbreekt! Het ideale seizoen voor een fijne wandeling in het bos met je hond, maar ook een periode waarin de meeste buitenkatten weer vaker in huis zijn voor een knuffel en een warm plekje bij de open haard. In deze nieuwsbrief hebben we een aantal leuke herfst wandelroutes voor je op een rijtje gezet en leggen we uit hoe je je huis zo katvriendelijk mogelijk kunt maken. Ook lees je meer over ons knuffeldieren spreekuur tijdens dierendag, de EHBO cursus en hoe je je huisdier het beste kunt voorbereiden op een bezoek aan de dierenarts. 

 

 

Kom bij ons langs op Dierendag 4 oktober!

 

Op 4 oktober staan alle dieren de hele dag extra in het zonnetje, want dan is het namelijk weer dierendag! Je huisdier mag goed verwend worden op deze dag met een lekker kauwbot, nieuw speelgoed of gewoon een extra knuffel en aandacht. 

Tijdens dierendag zijn alle kinderen welkom om van 15.00 tot 17.00 uur met hun knuffeldier langs te komen bij ons knuffeldierenspreekuur. Onze dierenartsen en assistenten staan klaar om de knuffeldieren helemaal te onderzoeken en waar nodig een verbandje aan te leggen of pleister te plakken. 

Natuurlijk willen wij ook alle huisdieren extra verwennen! Er zal de gehele dag een lekkernij voor jouw hond, kat of knaagdier klaar staan. Kom dus vooral even gezellig langs. 

 

EHBO cursus voor hond & kat in samenwerking met Hondenschool Houten

 

Zoals het gezegde luidt: een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt natuurlijk ook voor je hond of kat. Hoe sneller je huisdier wordt geholpen, hoe beter! Tijdens een EHBO cursus in samenwerking met Hondenschool Houten geven wij je tips voor hoe je je hond of kat het beste kunt helpen in geval van een ongeluk. 

  • Data: 7 & 14 november 2022
  • Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
  • Kosten: 40 euro (voor beide avonden)

Voor meer info, klik op lees verder!

 

Met je huisdier naar de dierenarts

 

 

Een bezoek aan de dierenarts kan voor je huisdier best wel spannend zijn en daardoor ook voor jou als eigenaar veel stress met zich meebrengen. Met een goede voorbereiding kun je het het bezoek voor zowel je huisdier als jezelf een stuk aangenamer maken. Hoe rustiger je huisdier, hoe makkelijker en veiliger het onderzoek kan verlopen. 

Je huis zo katvriendelijk mogelijk maken

Als kattenliefhebber wil je je kat natuurlijk een goed thuis geven. Hoe zorg je er nu voor dat je je huis op een katvriendelijke manier inricht? In dit artikel leggen we je uit waar katten precies behoefte aan hebben en hoe je hierop kunt inspelen bij de inrichting van je huis. Zo zorg je ervoor dat je kat een uitstekende leefomgeving heeft. 

 

De perfecte herfstwandeling met je hond

Met de komst van de herfst verandert het bos in één groot kleurenpalet. Paddenstoelen schieten uit de grond, de paden zijn bedekt met bladeren in allerlei kleuren en er komen weer andere dieren tevoorschijn. Een prachtig seizoen dus om een mooie wandeling te maken met je trouwe viervoeter. Speciaal daarom hebben wij een aantal mooie wandelroutes voor je op een rij gezet in de omgeving Utrecht.

 

Heel veel herfstplezier toegewenst namens onze kliniek!