Onder andere over hulphond Velix, schijndracht bij het konijn, wat te doen bij insectensteken en meer…

De lammetjes lopen in de wei, er hangen groene bladeren aan de bomen en de dieren zijn ontwaakt uit hun winterslaap: het is lente! Een nieuw seizoen betekent weer een nieuwe nieuwsbrief vol met interessante weetjes. Lees verder om meer te weten te komen over wat te doen als je huisdier wordt gestoken, het werk van een hulphond, schijndracht bij het konijn en waarom een huisdier je gelukkig maakt.

Au! Een insectensteek bij je huisdier

Zodra het buiten warmer wordt en de bloemetjes weer beginnen te groeien, komen ook de insecten weer tevoorschijn. Veel honden en katten zijn erg nieuwsgierig naar die zoemende beestjes om hen heen. Ze vinden het leuk om naar de insecten te happen of er met hun poot naar te slaan, maar ze kennen helaas niet het verschil tussen een onschuldige vlinder en een stekende wesp. Een insectenbeet kan gevaarlijk zijn voor je huisdier.

De bijzondere band tussen Hanneke en haar hulphond Velix

Hanneke Westerink is de trotse eigenaresse van hulphond Velix en komt regelmatig bij ons op de kliniek. Velix is een ontzettend lieve zwarte Labrador reu van drie jaar oud die vanaf pup is opgeleid tot hulphond. Door haar spierziekte (Complex Regionaal Pijn Syndroom) heeft Hanneke sinds jonge leeftijd chronisch pijn en daardoor veel minder energie. In dit artikel lees je meer over wat Velix allemaal voor Hanneke kan doen, hoe een hulphond zoals Velix wordt opgeleid en hoe een hulphond wordt gematcht met een cliënt.

 

Schijndracht bij het konijn

‘Schijndracht’ wil zeggen dat een konijn denkt dat ze zwanger is, terwijl dit eigenlijk niet het geval is. In dit artikel wordt er uitgelegd hoe je dit bij je konijn kunt herkennen, hoe je schijndracht onderscheidt van echte zwangerschap en wat je kunt doen om schijndracht te voorkomen.

Een huisdier maakt gelukkig

Herken je dat warme gevoel als je hond je begroet wanneer je thuiskomt na een lange werkdag? Of wanneer je jouw kat of konijn aait? Uit onderzoek is gebleken dat we ons echt extra gelukkig kunnen voelen met een hond, kat, konijn of ander huisdier in huis. In dit artikel lees je er meer over!

 

Namens ons team een mooi en zonnig voorjaar gewenst. Geniet ervan samen met je huisdier!