Lees meer over de wintervacht van je huisdier, antivries, konijnen in de winter en de pootjes van je hond

Kou, gladheid en af en toe zelfs sneeuw: het hoort allemaal bij de winter! In deze nieuwsbrief lees je meer over de vacht van je huisdier, vertellen we je waarom je voorzichtig moet zijn met antivries en beantwoorden we veelgestelde vragen over je konijn in de winter. Veel leesplezier!

Lekker in je (winter)vacht

Om je huisdier tegen de gure wind en kou te beschermen, krijgen de meeste dieren een wintervacht. Zodra de temperatuur buiten begint te dalen, past je huisdier zich hierop aan. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je kunt doen om hier rekening mee te houden, lees je in dit artikel.

Wees voorzichtig met antivries

Antivries wordt in speciale ruitenwisservloeistof gebruikt om ervoor te zorgen dat deze vloeibaar blijft bij temperaturen onder nul. Ook zit het in de koelvloeistof van je auto. Je kunt het herkennen aan de felblauwe kleur. In de winter is deze stof onmisbaar voor je auto, maar het brengt ook wat risico’s met zich mee. Antivries is namelijk erg giftig voor zowel mens als dier. Met name honden en katten zijn vaak slachtoffer. 

Veelgestelde vragen over konijnen in de winter

Hebben konijnen het snel koud? Moet ik mijn konijn naar binnen toe halen? Wat kun je als eigenaar doen om je konijn lekker comfortabel de winter door te helpen? Lees verder voor een antwoord op bovenstaande en nog meer vragen!

 

Held op (honden)sokken

De meeste honden kunnen gelukkig erg goed tegen de winterkou, ze hebben namelijk een lekkere vacht om zichzelf te beschermen. Toch kunnen ze soms wat extra bescherming gebruiken, met name de pootjes!

 

Namens ons team veel winterplezier gewenst!