Onder andere over een winterdip, binnenspeeltips, rasproblemen & hamsters in winterslaap…

De koude dagen zijn weer aangebroken en daar hebben niet alleen wij, maar ook onze huisdieren soms last van. Gelukkig zijn er in deze periode ook genoeg leuke dingen om naar uit te kijken, zoals kerst en oud & nieuw. In deze nieuwsbrief lees je over de welbekende winterdip, ideeën om je huisdier binnenshuis te vermaken, rasproblemen en hamsters in winterslaap. Ook vertellen we meer over het succes van de EHBO cursus.

Winterdip: kan je huisdier daar ook last van hebben?

 

Wordt je moe van de kortere dagen, heb je minder energie en zie je alles wat somberder in? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van een winterdipje. Veel mensen krijgen hiermee te maken in de winterperiode. De vraag is: kan je huisdier hier ook last van hebben? Het antwoord vind je in dit artikel. 

Bezigheidstherapie voor je huisdier

Tijdens deze koude regenachtige dagen gaan we minder graag naar buiten met onze hond en ook de meeste katten zoeken het liefst een lekker warm plekje binnen op. Dit zorgt er wel voor dat je huisdier zich sneller kan gaan vervelen tijdens de winter, terwijl het juist zo belangrijk is om dit te voorkomen! Verveling kan je huisdier namelijk erg ongelukkig maken en zelfs tot ongewenst gedrag leiden zoals in huis plassen, veel blaffen/miauwen of het slopen van spullen. Daarom leggen we je in dit artikel uit wat je kunt doen om je hond of kat mentaal en fysiek uit te dagen

 

EHBO cursus voor hond & kat groot succes!

Op maandag 7 en 14 november vond de EHBO cursus voor honden en katten plaats in samenwerking met Hondenschool Houten, onder begeleiding van dierenarts Mirthe Roerdink. Beide avonden waren een groot succes! Er is met zowel theorie als praktijk geoefend. Meer weten? Lees dan verder!

Gun je hamster een heerlijke winterslaap

Heb jij je hamsterkooi in de schuur of bijkeuken staan? Hou er dan rekening mee dat het op deze plekken een stuk kouder kan zijn in de winter. Bij een daling van de temperatuur tot onder 15 graden Celsius kunnen goudhamsters in winterslaap gaan. Veel eigenaren weten dit niet en denken dat hun hamster is doodgegaan! In dit artikel leggen we uit hoe je een hamster in winterslaap kunt herkennen.

 

Een nieuwe hond of kat? Kies voor een gezond ras!

Het uitkiezen van een nieuwe hond of kat is ontzettend leuk, maar ook erg moeilijk. Er zijn namelijk heel veel dingen waar je rekening mee moet houden. Daarbij zijn geen twee honden of katten hetzelfde. Ieder ras is uniek in grootte, persoonlijkheid, maar vooral ook in gezondheid. Wat voor veel mensen onbekend is, is dat bepaalde honden- en kattenrassen een veel groter risico hebben op erfelijke aandoeningen. Dit kan op latere, maar soms ook al op hele jonge leeftijd vervelende gezondheidsproblemen veroorzaken bij je hond of kat. In dit artikel leggen wij je uit waardoor dit komt, wat de meest voorkomende problemen zijn en waar je advies kunt vinden over welke rassen gezond zijn. 

 

Veel winterplezier met je huisdier gewenst namens onze kliniek!