Sneeuwballen

De meeste honden vinden het heerlijk om met het winterweer buiten te zijn. Ze banjeren graag door de sneeuw en happen naar sneeuwballen. Dit kan op zich geen kwaad, maar als je hond te veel sneeuw binnenkrijgt kan dit maag- en darmklachten zoals braken, diarree en buikpijn veroorzaken. Gooi dus niet te veel sneeuwballen, maar pak een echte speelbal. Zo kun je toch plezier maken!

Strooizout

Strooizout tegen de winterse gladheid lijkt op het eerste gezicht onschuldig, maar het kan aan de poten van je hond blijven kleven. Als je hond dit er vervolgens aflikt en in grote hoeveelheden binnenkrijgt, kan dit tot braken, diarree en op den duur neurologische klachten leiden. Maak na een wandeling de poten van je hond dus goed schoon met lauw water en droog ze af met een droge handdoek. Zo voorkom je dat je hond te veel zout oplikt.

Antivries

Honden zijn dol op de zoete geur van antivries, maar deze vloeistof is heel erg giftig voor je hond. Er kan soms wat antivries lekken en zo kan zich een plasje in de buurt van je auto vormen. Vermoed je dat je hond antivries binnen heeft gekregen, neem dan direct contact met ons op!