Je huisdier mee op vakantie? Doe de vakantie check!

De zomer is weer begonnen en de corona-maatregelen worden steeds meer versoepeld. Reizen naar het buitenland is weer mogelijk en het is natuurlijk hartstikke leuk om je favoriete viervoeter mee te nemen! Op onze site geven wij tips voor een goede voorbereiding, zodat je zorgeloos met jouw huisdier op vakantie kunt.

Wil je advies op maat? Neem dan contact op met de kliniek!

Comfortabel op reis

Om de reis naar je vakantiebestemming voor je huisdier zo comfortabel mogelijk te kunnen maken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

 

  • Zorg ervoor dat je huisdier voldoende ruimte heeft in de auto en op een veilige plek zit.
  • Plan voldoende tussenstops in.
  • Let er bij het inpakken op dat je belangrijke benodigdheden zoals poepzakjes, water en eten bovenaan legt.
  • Ga wagenziekte tegen door je huisdier vooraf een kleine, gemakkelijk verteerbare maaltijd te geven. Is je dier erg misselijk in de auto? Overleg dan ook eens met de dierenarts over medicatie ter ondersteuning bij wagenziekte. Zo wordt de reis een stuk plezieriger.
  • Neem iets vertrouwds mee zoals het favoriete speeltje of dekentje van uw huisdier.

Door op bovenstaande dingen te letten voorkom je onnodige stress tijdens de reis en komt je huisdier veilig op je vakantiebestemming aan.

Zomerse temperaturen: bescherm je huisdier tegen de warmte

Er worden warme zomermaanden voorspeld, voor ons betekent dit een zomer vol zwemmen en waterplezier. Voor onze huisdieren is deze hitte vaak minder fijn en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Wil jij weten hoe je oververhitting herkent en hoe je dit kan voorkomen? Op onderstaande pagina vind je meer informatie!

Let op: de eikenprocessierups is nog niet verdwenen

Ook dit jaar zien wij weer veel problemen van de eikenprocessierups in onze kliniek voorbij komen. Wil jij weten wat je kunt doen om problemen door de eikenprocessierups te voorkomen, kijk dan op onze site:

 

Wat betekent de nieuwe wet rondom (huis)dieren voor jou?

In juni werd een wetswijziging aangenomen van de Wet Dieren. In deze nieuwe wet staat dat het verboden is om dieren te houden in huisvestingssystemen die hen permanent de mogelijkheid ontnemen om hun natuurlijke gedrag te vertonen, aangezien dit schadelijk is voor de gezondheid en het welzijn van een dier.

De wetswijziging is vooral gericht op de veehouderij, maar heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor hoe we onze huisdieren houden. Wat deze wet precies voor eigenaren van huisdieren gaat betekenen is nog onbekend. De wijziging gaat vanaf 2023 in, de komende jaren zal de invulling van deze wet dan ook concreet worden gemaakt.

Overigens staat in de huidige wetgeving ook al dat een dier voldoende ruimte moet krijgen om in zijn behoeften te kunnen voldoen. Het is momenteel dus al verplicht dat verblijven ruim genoeg moeten zijn en omstandigheden in het verblijf aangepast moeten zijn op de diersoort. Daarnaast moet een dier zijn natuurlijke, soorteigen gedrag uit kunnen voeren. In welke mate de nieuwe wet dus voor veranderingen gaat zorgen voor huisdiereigenaren is nog maar de vraag.

Corona-versoepelingen

Er liggen gelukkig steeds minder corona-patiënten in de ziekenhuizen. De overheid heeft gelukkig al flink wat versoepelingen bekend gemaakt. Hartstikke fijn natuurlijk, maar wat betekent dit voor de kliniek?

Zoals je misschien al hebt gemerkt mogen eigenaren weer mee de spreekkamer in. Ook is er geen mondkapjesplicht meer in onze kliniek. Wel vinden we het prettig als je, net als wij, een mondkapje wilt dragen bij kort op elkaar staan in de spreekkamer. Er blijft gelden: hou zo veel mogelijk anderhalve meter afstand en kom met zo min mogelijk mensen naar de kliniek.

Tot snel op de kliniek!