Met de zomervakantie voor de deur is het tijd voor de vakantiecheck voor uw huisdier. Veel dieren gaan mee met de baas op vakantie, samen genieten van mooi weer en lange wandelingen maken. Ook kan het zijn dat uw huisdier tijdens uw vakantie tijdelijk naar een pension gaat, ook dan is een vakantiecheck aan te raden.

Europees dierenpaspoort

Mocht uw dier mee gaan op vakantie naar het buitenland, denkt u er dan aan dat uw hond, kat of fret een geldig Europees dierenpaspoort nodig heeft, dit paspoort is bij ons verkrijgbaar. Ook moeten honden, katten en fretten een identificatiechip hebben.

Verplichte vaccinaties

Een wettelijke eis qua gezondheid van uw dier is dat de rabiësvaccinatie verplicht is, deze dient minimaal 3 weken voor vertrek gegeven te zijn. Dit wordt aangetekend in het Europese dierenpaspoort. Naast deze verplichte vaccinatie is het raadzaam ook de overige vaccinaties van uw dier op orde te hebben, in het buitenland komen soms ziekten voor die in Nederland niet (meer) voorkomen.

Parasieten

Het is ook verstandig uw hond ook te behandelen tegen bepaalde inwendige en uitwendige parasieten die in het buitenland voorkomen. Per land is verschillend of hier wettelijke eisen voor zijn.

Pension

Wanneer uw dier naar een pension gaat, moeten de vaccinaties ook in orde zijn. In het pension gelden vaak extra eisen voor de vaccinaties. Het is raadzaam hier tijdig naar de informeren.

Vakantiecheck

U bent welkom om bij ons langs te komen voor een vakantiecheck bij onze assistentes. Zij kunnen u precies vertellen wat de eisen per land zijn en welke extra behandelingen er nodig zijn tegen de parasieten die in het land van uw bestemming voorkomen.
Ook kunnen zij precies zien wanneer uw dier gevaccineerd is en wat er eventueel nog extra nodig is voor een pensionbezoek

Tevens ontvangt u een leuk vakantiepakket!

Alvast een fijne vakantie!