Over het voorkomen van parasieten, bescherming tegen hitte, vakantie, angst voor onweer, grasaren & een update over de nieuwe kliniek…

De zomer is weer aangebroken! Lekker genieten van de zon, de zomerse temperaturen en het gezelschap van je huisdier. In deze nieuwsbrief lees je meer over op vakantie gaan mét en zonder je huisdier, wat je kunt doen tegen parasieten bij je hond of kat, oververhitting voorkomen en hoe je omgaat met angst voor onweer.

Kriebelbeestjes bij je hond of kat

Vlooien, teken, wormen… Allemaal kunnen ze voor gezondheidsproblemen zorgen bij je huisdier. In dit artikel lees je meer over waarom het belangrijk is om je huisdier tegen vlooien en parasieten te behandelen.

Je huisdier & op vakantie gaan

Gaat jouw hond of kat mee op (zomer)vakantie? Hoe kun je je dan goed voorbereiden? Zo niet, hoe vind je een goede oppas of een ander fijn verblijf? Lees verder voor meer informatie!

 

Bescherm je huisdier tegen de warmte

De zomer is altijd een erg warme periode, ook voor onze huisdieren. Vooral honden en konijnen kunnen niet zo goed tegen de warmte. Als ze hun warmte niet kwijt kunnen, dan kunnen ze oververhit raken. Bij konijnen is er nog een extra risico, omdat ze een dikke vacht hebben en niet kunnen zweten of hijgen om hun hitte kwijt te raken. Vooral konijnen die te zwaar zijn en heel jong of oud zijn hebben extra kans op oververhitting. Bij katten komt dit niet zo vaak voor. 

Mijn hond is bang voor onweer: wat te doen?

Een warme, broeierige zomerdag eindigt niet zelden met een flinke onweersbui. Voor sommige honden geeft dit heel veel stress. In dit artikel leggen we je uit hoe je angst voor onweer bij je hond kunt herkennen, waar dit vandaan komt en wat je kunt doen om je hond gerust te stellen.

Grasaren (‘kruipers’) bij honden & katten

Grasaren zijn overal te vinden in de zomermaanden en kunnen voor vervelende problemen zorgen bij je hond of kat. Door de scherpe haakjes blijven ze vastzitten in de vacht of huid van je huisdier, wat erg pijnlijk kan zijn. Hierna leggen we precies uit wat grasaren zijn, hoe je ze kunt herkennen en wat je kunt doen om een grasaar te voorkomen.

Update over onze nieuwe kliniek🔨🪚🪜

Al een aantal maanden zijn wij druk bezig met het bouwen van een vernieuwde en grotere kliniek, in het pand naast onze huidige kliniek. De bouw loopt nu in de laatste fase dus we kunnen steeds berer zien hoe het gaat worden! Zowel de vloeren, plinten en plafonds zijn geplaatst en er zijn al deuren in bijna alle kamers. Alle keukenblokken en de balie worden nu netjes ingebouwd. Daarna zullen we met de verdere inrichting beginnen. In de nieuwe kliniek zullen we katten en honden zoveel mogelijk gaan scheiden in wachtruimte en spreekkamers zodat met name katten maar minimaal stress zullen krijgen van hun bezoekje. Er komt een aparte quarantaineruimte waar we dieren met besmettelijke ziekten kunnen opvangen. En er komt nog zoveel meer…!

Naar verwachting zullen wij eind augustus de deuren van onze vernieuwde kliniek kunnen openen en er komt natuurlijk een feestelijke openingsdag! Tot die tijd zullen wij natuurlijk te vinden zijn in ons pand op de Lange Schaft 9-11. We kijken er naar uit om alle dieren en baasjes straks in ons nieuwe pand te kunnen verwelkomen!

Namens Dierenkliniek Nieuw Houten een hele fijne zomer gewenst!