In deze nieuwe nieuwsbrief staat alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze zomer met je huisdier. We leggen onder andere uit hoe je kunt voorkomen dat je dier het te warm krijgt, welke overwegingen er zijn om je huisdier wel of niet mee te nemen op vakantie en hoe je een teek het beste kunt verwijderen. Veel leesplezier!

Loop samen met je hond gezellig mee met onze Midzomeravondwandeling op 26 juni!

Op woensdagavond 26 juni is het weer tijd voor onze jaarlijkse midzomeravondwandeling! Samen met alle deelnemende baasjes en hun honden zullen we een wandeling van ongeveer 1 tot 1,5 uur maken door bos- en recreatiegebied Nieuw Wulven in Houten. Dit is een hele leuke manier om andere hondeneigenaren te spreken en ervaringen uit te wisselen. Meer weten of je inschrijven?

Bescherm je huisdier tegen de warmte

De zomer is altijd een erg warme periode, ook voor onze huisdieren. Vooral honden en konijnen kunnen niet zo goed tegen de warmte. Oververhitting wil je natuurlijk voorkomen, dus het is belangrijk dat dieren hun warmte voldoende kwijt kunnen. Er zijn gelukkig een aantal simpele dingen die je kunt doen of waar je op kunt letten.

“Ik ga op vakantie met mijn huisdier en ik neem mee…”

Gaat jouw hond of kat mee op (zomer)vakantie? Dan zijn er een aantal praktische dingen waar je rekening mee kunt houden, zoals verplichte vaccinaties, ontworming en voorbereiding voor het reizen zelf. Ook als je besluit om je dier thuis te laten, is het fijn om een goede oppas of ander verblijf te hebben. 

Je huisdier mee naar het buitenland? Vaccineer op tijd tegen rabiës!

Niets is leuker dan je vrolijke viervoeter gezellig meenemen op vakantie! Ben je dit van plan en ga je naar het buitenland, dan heeft jouw hond een rabiës inenting nodig. Wat houdt dit precies in, wanneer moet je hond gevaccineerd worden en waarom? We leggen het je uit.

Help! Mijn huisdier heeft een teek

Teken zijn bijna het hele jaar door aanwezig bij een temperatuur van boven de zeven graden. Ga je een lekkere zomerse wandeling maken met je hond, dan kan het zijn dat je bij thuiskomst een teek ontdekt. Gelukkig kun je deze meestal gemakkelijk zelf verwijderen. 

 

Een hele fijne zomer samen met je huisdier gewenst namens het team van Dierenkliniek Houten!